Novi Sad
05.10.2013.
12:27 > 14:05
Okupljeni na današnjem protestu povodom 25 godina od tzv. "jogurt revolucije", zatražili su promenu Ustava i veće ingerencije Vojvodine.

Komentari 130

  • @Anonimus - @G

    09.10.2013 10:02
    Jesi li se raspitao kada ste dobili prvi fakultet?
    Ako nisi u stanju, pitaj Isaila.
  • Separatista

    09.10.2013 06:45
    200 +/- ljudi
    Pa sta, sto je izaslo nekolicina ljudi. Pa od kada je to u Srbiji vecina u pravu? Jel vecina visokoobrazovana, zna neki strani jezik, ue da koristi racunar, jel su vecina gradjana naucnici, doktori nauka, jel vecina slusa rock n roll?

    Ne vecina je zatucana, religijozna, misli da je ceca nacionalno bogatstvo, da Srbin mora biti pravoslavac, sedi kuci i nista ne radi i batina kako nema posla i kako je sve preko veze a isam bi preko veze da nadje posao, vecina misli da je prodaja NIS-a bio odlican "deal", vecina bi da "radi" u drzavnim "firmama",vecina misli da su nam rusi braca... vecina gleda farmu, grand show, vecinu bas briga sto je Vucic bio nacista 90-ih a sad je pro-evropljanin.... vecina je podrzala Milosevica.
  • 08.10.2013 16:43
    @G
    Vidim da projektujete svoje mentalne probleme,uglavnom paranoju,na druge ljude,nazivajuci ih sizofrenicarima,cim se malo uzbudite i zadrhti staracka rucica,jer vam neko,gle ku*ca,protivreci.To i jeste problem sa vasim generacijama sto ste,odrastajuci u jednoumlju,navikli da etiketirate svakog ko drugacije misli na vrlo nekulturan nacin.Takodje su te generacije nedoyebano obrazovane i polukultivisane,pobegle od bosonogo-ruralnog detinjstva,pa cas pisete akademskim vokabularom,cas psujete ko taxista.Opredelite se majkumu za neko od ta dva.Drago mi je da ste pustili jos jedan isprdak od komentara gde navodite da je Pupin iz V.krajine a ne Vojvodine.Toliko je mrzite da ni malo v nije dosta.
  • G

    08.10.2013 12:59
    Standardno, arijevski čista nepogrešiva nacija "vojvođana" ne može nikako da piše te ekstremne komentare, to je sve delo "mojih kolega desničara" - kao što je jedno lice (sigurno "moj kolega desničar") tvrdilo da je maslo srpskog DB-a incident koji su napravili mađarski mladići u Temerinu. Ako nemate, u što sam u potpunosti uveren, ijedan jedini dokaz za takve tvrdnje, ili ste morbidno zla i maliciozna osoba, ili šizofreničar. Oba su mentalni poremećaj, a drugi može da se leči ako za to imate volju, i u oba slučaja se dovodi u pitanje vaš doprinos Vojvodini i njenim građanima.
    Kad uložite trud i ne mali novac da podignete bilbord plakate i angažujete medije kako bi neobrazovane građane naveli da se nacionalno izjasne kao "vojvođani", to nije nikakva lična odluka već svesno, namerno i proračunato delovanje sa ciljem kreiranja nepostojeće nacije. Niko vam ne brani da se izjašnjavate na popisu kako želite, pa i kao marsovac, samo prekinite da lažete kako se "niko od vas ne proglašava nacijom vojvođana". Ili su to još jednom "moje kolege desničari" objavili te plakate?
    Ironija je pominjati Pupina, naučnika poreklom iz vojne krajine, čiji je uticaj na velike sile nakon prvog svetskog rata, ovekovečeno pismom Vilsonu, nemerljiv za slovenske narode a između ostalog i srpski narod u tadašnjoj Austrougarskoj.
    Pitam se zato kakva ste vi to "belosvetska lopina i mafijaš" kada harate okolo šireći priču kako svi neistomišljenici "bacaju kamen sa ramena" - ili ste samo još jedan pripadnik nove generacije mladih koji su popili svu pamet sveta pa se sami pozivaju da druge uče pameti. Jedno je sigurno, u ime građana Vojvodine ne govorite - niko vas za to nije ovlastio, a sudeći po broju pristalica na ovom skupu, nikada ni neće.
  • 08.10.2013 10:42
    @G
    Zalosno je sto se pod stare dane uopste upustas u jalove rasprave.Sto se tice ekstremnih komentara i ja sam sam hteo da skrenem paznju tim ljudima da paze na recnik dok nisam shvatio da su u stvari,to tvoje kolege desnicari koji namerno dolivaju ulje na vatru.Sto se tice popisa,ja mogu da se izjasnim i kao marsovac ako hocu.Sto se tice velikana,namerno ih spominjem ne bi li umanjio nipodastavanje svega Vojvodjanskog.Primera radi,kad citamo o Tesli,svi znamo da je on Licanin,kad citamo o Pupinu,nigde ne pise da je on Vojvodjanin ili Srbin iz Vojvodine.Malo po malo od Vojvodine i Vojvodjana je godinama pravljena karikatura,dok su belosvetske lopine i mafijasi harali okolo sireci pricu kako mi nista ne znamo i nismo nista napravili.Stvarno,svo vreme smo samo vas cekali da prestanete da bacate kamena s ramena pa da dodjete da nas ucite pameti.
  • G

    08.10.2013 09:33
    @Anonimus - često se čuje kako "srbi imaju slabo pamćenje", ali iako sam pripadnik pomenutog naroda na tu kartu ćete teško zaigrati. "Niko od vas se ne proglašava nacijom", a ja sam izgleda sanjao one izuzetno uvredljive plakate za vreme popisa, kojima se pozivalo da se na pitanje o nacionalnosti odgovori sa "vojvođanin/ka"? Sanjao sam sigurno i ogromnu količinu bljuvotina po komentarima "vojvođana" na ovim stranama koji su pozivali da se Srbi i neistomišljenici proteraju "južno od Save i Dunava", da im se "revidiraju državljanstva", otima imovina itd? To za šta se vi borite, vaši ideali, su fašistički ideali - stoga i naziv te vaše imaginarne države kakvoj težite.
    Pitao sam jasno, osim što oko sebe širite isključivo zlo i mržnju, šta ste još postigli u svojim bednim životima? Na to, busate se u grudi i pominjete srpske naučnike i pisce - to nisu vaša dostignuća, to su tuđa dostignuća, velikih ljudi koji nikako ne spadaju u ovaj kontekst jer su vam bili sušta i potpuna suprotnost. Ironično, napisano ste nenamerno potvrdili - nemate ničim da se pohvalite, osim time da ste rođeni na istom mestu kao pomenuti velikani, a sa kojima nemate nijednu jedinu zajedničku osobinu.
    Na kraju, možda da se izvinim vama dokonima što brojite koliko je ko prisutan u diskusijama - smatrao sam naivno da donošenje novog projekta iz inostranstva za naše preduzeće ima veći prioritet, kako za nas tako i za nekoliko novih inženjera koje ćemo zaposliti i koji će svojim doprinosima poboljšati budžet ovog grada, pokrajine, i cele države. Vi ste srećom zato tu da se potrudite da se ove stranice ispune, šta bi Vojvodina da vas nema.
  • G

    08.10.2013 09:21
    @Anonimus (prvi) - osim što bih vam ipak preporučio da malo bolje proučite istoriju pre nego ponovo krenete da lupetate koga je bilo ili nije bilo ispod Save i Dunava, dobro bi bilo da meni ne odgovarate na nešto što nisam ni pisao. Ako međutim niste sposobni da razaberete šta pišete i kome odgovarate, a istovremeno niste u poznim godinama života, preporučio bih vam da kod svog izabranog lekara zakažete jedan sistematski pregled jer ovo nije normalno za lice srednjih ili mlađih godina.
  • Урке

    08.10.2013 09:14
    Шта је ово, парастос за RBV?
  • 08.10.2013 07:47
    @G
    Ponovo si me razocarao, neko vreme te nije bilo ovde na 021 jer niko nije hteo da polemise sa tobom,pa sad vise necu ni ja, jer se sa demonima u necijoj glavi bore samo strucna lica.
    Niko od nas se ne proglasava "nacijom Vojvođana" nego si Vojvodjanin po poreklu, Srbi ne proteruju Srbe iz Vojvodine, a to sa "Fašističkom Republikom Vojvodinom" je posebna svinjarija tj. veoma niski udarci.
    I da, ponosimo se velikanima sa tla Vojvodine,znamo da su se oni zalagali da pristupe Srbiji, ali isto tako, nisu znali u kakvu aljkavu,zaostalu,banana drzavu srljaju.
    Zato bi mozda trebalo pripojiti Srbiju Vojvodini, pa lepo sve iz pocetka.
  • 07.10.2013 23:03
    @Anonimus - @G
    zaostalost srpskog zivlja u Vojvodini?
    Prvi fakultet smo dobili 1959?
    skolovanje u Sarajevu?

    Hvala ti na ovom komentaru posto sad vidim sa kakvim falsifikatorima istorije i pacenicima gubim vreme.
    Ispod Save i Dunava nikog nije bilo osim jednog Vuka Karadzica...pa se pitam ko je zaostao u toj prici. Vojvodina je bila svetionik Srpske kulture nauke pismenosti,pored toga sto je bila bogat region. Zato tako zdusno i pljujete po njoj. Niste vi nama ni supu da podgrejete.
  • Isailo

    07.10.2013 20:09
    @sve srBende ovde
    Pametnom srBendi dovoljno 17 puta reci....
    Drustvo, vise ne razlikujete osnovna moralna nacela od srBske propagande. Niste vredni rasprave. Idite ucite i popravljajte zube.
  • banacanin, a ne banacanin

    07.10.2013 19:16
    gospodin Isailo je svojim postom samo pokazao koliko je pun predrasuda i koliki je zapravo fasista...

    isti je kao i Seselj i ovi sto zabranjuju parade gejevima, samo je na suprotnoj strani

    mozda i ima neko obrazovanje koje toliko spominje, ali to ne brise njegovu ogranicenost i zatucanost
  • @Anonimus - @G

    07.10.2013 18:36

    Matica je i nastala kao reakcija na zaostalost srpskog zivlja u Vojvodini. Kako to da nije bilo Matice Nemacke ili pak Madjarske? Kapiras? Prvi fakultet ste dobili 1959 (ako se ne varam). Posle se desilo jos gore. Umesto da se i dalje skolujete u Sarajevu (da, da, mnogi Vojvodjani su tamo isli na studije), ili Beogradu, poceli ste da studirate na novosadskom univerzitetu. To vas je dotuklo, pa odatle ovakvi komentari. PS Pozdravi Isaila, ako ga vidis.
  • G

    07.10.2013 18:31
    @Anonimus - ja ne razumem zašto se vi hvatate tih srpskih književnika, naučnika, umetnika, političara? Oni su se svi borili i zastupali potpuno suprotne ideje nego vi, nisu sebe proglašavali nacijom "vojvođana", nisu se borili za cepanje od Srbije niti su ikada ni u ludilu pokušavali da proteruju Srbe iz Vojvodine. Neću ni pitati ko je uopšte pominjao Maticu a ponajmanje ko je dovodio u pitanje ko je gradio zgradu u koju se preselila početkom 20. veka. Gradili su "gospodine" vojvođani svašta i po Baranji kao delu Vojvodine, ali nikako da vi prepošteni "vojvođani" potegnete njeno vraćanje u vašu Fašističku Republiku Vojvodinu koju vas 200 pokušavate da stvorite.
  • G

    07.10.2013 18:24
    @Isailo - biće pre da ovde "ne volemo" upravo tebe i takve, a takvih kao ti je videli smo koliko. Kako nazvati srbina iz Vojvodine koji je fašista i ksenofob prema sopstvenom narodu - mislim da ovaj vaš komentar može upravo da se nađe u rečniku kao definicija reči "budala", iako je preblago samo tom jednom rečju opisati ko ste i šta ste.
  • isailo

    07.10.2013 15:28
    @G
    Nista ti, derane, ne shvatas. I nikad neces. E, zato je dzabe tebi objasnjavati zasto ovde ne volemo tebe i takve.
    I nije u pitanju mrznja. Nikog mi ne mrzimo, samo vas srBende ne podnosimo. Ni pod razno.
    Ajde, jos mozemo da razumemo da je neki brdjan srBenda - nije imao kade da se obrazuje i popravi zube, ali kad je srbin iz Vojvodine srBenda, to je onda primer budale.
  • 07.10.2013 13:16
    @G
    Ma ne...Srbi u juznoj Ugarskoj stvarno nisu nista uradili,vatali su ladovinu...onoliki knjizevnici,naucnici,politicari,umetnici,svestenici i ostali. Maticu Srpsku i ostale gradjevine su valjda po vama zidali gradjevinci iz bosne. Stvarno, svo vreme smo samo vas cekali da prestanete da bacate kamena s ramena pa da dodjete ovde da nas ucite pameti.
  • G

    07.10.2013 12:30
    @Anonimus - hajde, recite mi ko je to sve napravio? Šta ste postigli? U svojim samoproklamujućim parolama i hvalospevima, ističete samo i isključivo mržnju, čime se to izdvajate u odnosu na ostale građane ove zemlje? Kakva intelektualna, nacionalna, jezička, pa i religiozna razlika postoji kojom se izdvajate? Izdvajate se samo po mržnji, što vam je za sve kriv Beograd dok pogodno žmurite nad svim "nestašlucima" onih "rođenih u Vojvodini". A mržnja mladiću, rađa samo još veću mržnju - usrećićete se, i vi i građani Vojvodine sa takvima.
  • G

    07.10.2013 12:12
    @Isailo - ni na koji način vam ja nisam kriv što na slovo "g" znate samo jednu reč. Osnovno osmogodišnje obrazovanje je u Srbiji obavezno, iako je evidentno da ga neki ne završavaju. Ne treba čak ni trošiti reči o potpunom paradoksu da neko na srpskom jeziku govori o "međusobnom uništavanju" - pogledajte se u ogledalo, to ste tačno vi (sada se pripremite za još jednu reč na to slovo) "gospodine".
  • А

    07.10.2013 12:01
    Судећи по аутономашкој логици - "мало нас је ал смо много фрустрирани", ови су јачи него икад.
  • Isailo

    07.10.2013 11:19
    @G
    G kao glup?
    Dvadeset godina se trudite da unistite ono sto su Vojvodjani stvorili, i jos vam nije do kraja uspelo, tolko toga ima.
    Doduse, nije ni bogznasta ostalo, al tim bolje. Nadam se da cete se, kada ovde ne bude sta da se unisti, poceti da se unistavate medjusobno.
  • Alexa

    07.10.2013 11:05
    @G i ostali "srbi"
    To sto neko ovde oce nesto sto nije etiketirano kao srBsko, ne znaci da mrzi srbe. To je taj,moram reci,imbecilan klik u mozgu karakteristican za ovo podrucije. Ako nisi sa nama, sasvim sigurno si protiv nas! Aman, nista nije crno i belo, sve su to nijanse sive. Crnobele poglede na svet imaju uglavnom pubertetlije i rani adolescenti, kad se bore sa vetrenjacama kojekakvim dok ne odrastu pa shvate da postoji i sredina. nije protiv tebe, tj ne mrzi te svako kod te ne podrzava.
    Ta zamena teza je postala skroz izlizana i prosto je evidentno koliko je narod neobrazovan da i dalje to guta kao vodu. Funkcionalno nepismen. Vojvodjani hoce svoju autonomiju jer zele sami da upravljaju svojim prihodima. Isto zele i sumadinci, zadjite malo dole pa pitajte sta misle o tome gde su im pare. I normalnom coveku se to tu zavrsava. Nema veze ni sa srbijom, ni sa bosnom, ni sa cim takvim. DB je odradio fenomenalan posao u poslednjih 30 godina kad je programirao mentalitet proseka, tj vecine.Cim neko kaze hocu svoje pare da sa njima raspolazem odma AAAAAAA, ON JE ANTISRBIN! ON HOCE DA UPROPASTI SRPSKI NAROD!!!!
    jezivo, jednostavno jezivo.Tako ste cipovani da cuvate guzice DBovcima da i njihovi cukun unuci zive na racun nase dece. Vi mislite da cuvate nebesku naciju, a oni znaju da cuvate njihova dupeta. Svaka cast.
  • 07.10.2013 10:54
    @G
    Gospodine G....osim sto smo rodjeni u Vojvodini, postigli smo mnogo toga, samo se okrenite oko sebe i upitajte se ko je sve ovo napravio za sve one decenije vama mrske autonomije.
    A onda kada autonomije vise nije bilo, Srbija je u tom periodu propadala.
    Potom smo slusali price protiv autonomije i kako bi to znacilo raspad i propadanje srbije?
    Pa kako to gospodine G srbija da moze da propadne od necega sto ne postoji, a dok je to postojalo, bilo je bolje?
  • G

    07.10.2013 09:26
    Potpuno je jasno da će ovi "vojvođani" po komentarima da i dalje veoma čvrsto, a bez ijednog pokazatelja ili uporišta u realnosti da veruju da upravo oni predstavljaju većinu u Vojvodini, ja da sam na vašem mestu, umesto da nastavim sa sejanjem mržnje svuda oko sebe bih se zaista zapitao da li je moguće da sam samo ja "u pravu". Čitam da su 4 organizacije ovo organizovale, pa imaju li te organizacije same po sebi više od 50 pristalica? O ostatku građana Vojvodine da ne govorim, ovo što se ovde vidi je ispod i statističke greške, i to gledajući samo Novi Sad i broj građana koji u njemu žive - odjednom su svi "bili na poslu", skoro rekordna nezaposlenost u državi a svi subotom na poslu. Probajte da, samo za početak, postignete još nešto u životu osim toga što ste rođeni u Vojvodini, i da sebe izdvojite na neki drugi način umesto mržnjom prema svemu što je srpsko.
  • Scotch Bonnet

    07.10.2013 09:22
    Lepo receno
    100, 200 ili 1.000 ljudi… Svejedno je, za početak. Dok god je i jedan čovek spreman da u ovim tmurnim vremenima po Vojvodinu i Novi Sad šeta vojvođanskom prestonicom i ponosi se vojvođanskim identitetom, u najmanju ruku bi bilo kukavički ne podržati ga i istrpeti sve udarce i prozivke koje će neminovno uslediti.

    Novi Sad 2013. godine je grad koji mahom vode ljudi koji su svima onima koji makar ponekad proprate dešavanja na političkoj sceni, dobro poznati kao istaknuti i uporni protivnici vojvođanske autonomnosti i vojvođanskog identiteta. Novi Sad 2013. godine je i grad kojim u sred belog dana haraju lopovi i vandali. Oni napadaju, zastrašuju i pljačkaju po ulicama grada koji je od mirnog najednom dobio epitet posrnulog i nebezbednog. Sve to u 2013. godini. U 2013. godini, u Novom Sadu, deca u osnovnim školama se tuku, međusobno maltretiraju, seku mačetama i samo preslikavaju ono stanje koje zatiču na novosadskim ulicama.

    IGOR BESERMENJI
  • Бачван

    07.10.2013 07:14
    Поздрав Сремцима
    Богу фала, ни Бачван није Лала.
  • 07.10.2013 07:09
    @Nikola
    Najsmesniji si ti jer brkas babe i zabe...ove ljude uopste ne interesuje pajtic, niti je tamo dosao iko iz poznatih Vojvodjanskih stranaka...bili su simpatizeri potpuno novih stranaka pa ih zato nije bilo mnogo. Ima na sceni razlicitih Vovodjanskih stranaka i nemaju svi iste programe i ciljeve.
    To sto vama to sve izgleda isto, govori o vasem licnom jednoumlju i totalnom nepoznavanju politicke scene ove zemlje, pa i ovog grada.
    A sto se tice autonomije, ako vam smeta, vi onda izbrisite iz glave sve one najbolje godine iz bivse Jugoslavije dok je autonomije bilo, pa vidite sta ostaje - jedno veliko nista.
    Otcepljenje ne podrzavam ali autonomiju podrzavam jer bez toga propadamo svi zajedno.
  • Isailo

    06.10.2013 22:16
    @Citalac
    Zar zaista mislis da su svi koji hoce da se oslobode vas siledzija i agresivaca, bili u subotu na trgu?
    Pa, ako su svi tvoji pametni na tebe, tim bolje. Pre cemo vas se resiti.
  • deki

    06.10.2013 21:56
    :)
    hahahaha
  • Nikola

    06.10.2013 21:40
    I oni nekom nesto pricaju...
    Najsmesnije od svega je sto su istih tih 200 setaca trovali nedeljama i sa nipodostavanjem pricali o anti-Pajticevskom skupu gde je bilo sigurno 20 puta vise ljudi. Nadam se da ce i na sledecim izborima autonomasi zadrzati ovaj "zavidan" broj glasova i otici u istoriju kao jedna velika zabluda. Bas je lepo situaciju kroz istoriju opisao u svom komentaru jedan gospodin starosedelac. Autonomija znaci samo da Novi Sad tj. Izvrsno vece pljacka sva mesta Srema, Backe i Banata i nista vise.
  • Djomla

    06.10.2013 15:57
    dokoni ljudi,nemaju pametnija posla nego da paradiraju i traze leba bez motike!!!










  • 06.10.2013 15:42


    ako se tuzni skup od 200 ljudi moze nazvati miting onda se i aj mogu nazvati al capone.
  • DekiNS

    06.10.2013 15:08
    Да туга буде још већа - ZoranNS је наставник историје у основној школи (нећу рећи којој, битно је да се зна какви људи нам уче децу о "историјским чињеницама")!
  • 06.10.2013 14:12
    Pajac
    Šetnja, miting i poruke kao da su ispale iz neke parodije.
    Mene bi bio BLAM da me neko vidi u ovom šaljivom društvancetu.
  • v

    06.10.2013 14:08
    @Limanac - Šta sam rekao?

    e moj takozvani limanac bosanac pa bitan je efekat koji je ova šetnja proizvela a ne brojnost i verujem da je ovo samo okidač što se vojvodine tiče koji ni nije bio masovno reklamiran kao propali miting smradikala u novom sadu u aprilu mesecu gde ste pola budžeta spiskali za autobuse i sendviće i uz to digli pola smrdije i republike šumske!ne bojte se biće toga još jer mi ipak imamo brisel iza sebe a ne jadnu rusiju!
  • Citalac

    06.10.2013 13:54
    @ZoranNS

    koga vi mozete da otresete na izborima sa 200 aktivista-glasaca? jesi ti decko pri cistoj svesti i zdravoj pameti...
  • banacanin, a ne vojvodjanin

    06.10.2013 13:41
    bilo ih je taman toliko da stanu u jedan kafic, sto su, nadam se, posle naporne setnje i ucinili, s obzirom da vecina ili ima preko 60 godina ili su prekomerne tezine
  • 06.10.2013 13:11
    gosn. stecajni
    Javno preduzece AP Vojvodina prestaje sa radom od 01.01.2014. Rasprodaja imovine (preostale) bice obavljena na licitaciji. Molim gospodina Abubekira i Safeta Al Fajeda, da svoje dve ponude blagovremeno predaju u (MKM) Ministarstvo krave muzare.
    Predmet licitacije:
    1. Zgrada AP Vojvodine, zgodno mestasce, ima lep travnjak, pogodno za ispasu i vise kamila, jednogrbih ili dvogrbih, parking mesto se placa sms-om;

    2. Sva javna preduzeca sa zatecenom bagrom, koja po potrebi moze i da se obreze, ako to kupac zahteva;

    3. Plodne oranice u vlasnistvu (necijem) na X godina zakupa, sa sve robovima koji ce je obradjivati skoro za dz (tj. free);

    4. Dve autobuske stanice u Novom Sadu;

    5. JKP Cistoca, sa svim papirima, sto u kontejneru i sto van njega...
  • -

    06.10.2013 12:19
    -
    he, kada pogledate pozivne brojeve videcete da u redosledu fali onaj za vojvodinu.

    najsladje se smeje onaj na kraju
  • 06.10.2013 12:08
    Sledećeg jutra
    "DS Vojvodine trenira strogoću" - Ištvan Pastor

    Sapienti sat.

    Autonomaši napolje iz fotelja.
  • ZoranNS

    06.10.2013 11:39
    Obrisali smo pod sa vama na izborima
    "Derhan, Jova, Gavrilo - zivela Srbija, Milovan - @ZoranNS i ostali blameri., Vojvodstvo
    Limanac, 021, Jole - @ZoranNS,Tomo,Ajvanho i ostali separatisti, Anonimus - @Nsadjanin - :), Obrad - Kao na gej paradi, Omer, Ante - Smejurija, Banacanin, A Ne Vojvodjanin, Agronom Sa Sela - Kad dobro izbrojim ..., Anonimus - НСНС, Anonimus - 200 organizatora, Роби - Задушнице, Hihi, Anonimus, GoranNS - parada ponosa, Доста Фемкања - @ZoranNS, Ово Је Србија - само да поновим свој коментар, Anonimus - Kakav BLAM!" Obrisali smo pod sa vama na izborima, pa ste dobili teške neizlečive komplekse. A kada se Šešelj vrati bićete u mišijoj rupi.
  • ZoranNS

    06.10.2013 10:44
    Milovan - @ZoranNS i ostali blameri.
    Ja nisam poput tebe, bio radikal a sada, da pogađam, SNS, ja sam član Vojvodine i iz nje se nemože isčlaniti, čak i kada je prodaješ kao što to ti radiš, mazohistički uživaš da uzimaju ono što je tvoje, jedino ako sa Vojvodinom nemaš veze, nego te život nasukao ovamo, a ti bi tamo gde te neće jel si i tamo delio savete poput ovog na ovom sajtu.
  • derhan

    06.10.2013 10:32
    a najjace od svega,sto autonomasi ovo slave kao pobedu..Pa ovo je smeh.Nema ni 200 ljudi.I vi sad nama drzite neka predavanja neke citate pisete..shvatite gospodo da u Vojvodini zive Srbi i Vojvodina je Srbija!
  • Бачванин

    06.10.2013 09:47
    @LimanacNS - Текст песме
    Речи ---
    Где је српска Војводина?
    У Маџарској ил' Угарској,
    или у сну ил' на јави,
    у Банату ил' у Бачкој,
    ил' у Срему, старој слави?

    Није, тамо сада није,
    већ у души Србадије.

    Је ли жива Војводина?
    Жива нам је сарањена
    ал' умрети донде неће,
    док сва крвца не истече
    из јуначког срца њена.

    А то живо срце бдије
    у прсима Србадије.

    Кад ће синут Војводина?
    Када правде сунце сине
    и устану деца њена,
    чистом слогом умивена
    па загрме од милине:

    "Стан'! Буди ми, стан'!
    Ево главе, не дам Војводине!"
  • Jova

    06.10.2013 09:30
    ovoliko ce ljudi i glasati za Pajtica i njegovu bulumentu na sledecim Pokrajinskim izborima,zato se i plasi da ih raspise jer vise nema legitimitet vec prestavlja Deda Mraza.
  • LimanacNS

    06.10.2013 09:27
    "Где је српска Војводина" - Стеван Владислав Каћански

    http://www.youtube.com/watch?v=TkIChhRMCKg
  • Gavrilo

    06.10.2013 09:24
    zivela Srbija.
    gradjani Novog Sada su pokazali da im je dosta delenja i podela,da smo politikom ujedinjenja vodjeni pre deceniju dve danas bi nas bilo vise,stop novim podelama i kvazi nacijama!!!
  • milovan

    06.10.2013 09:22
    @ZoranNS i ostali blameri.
    da sam na vasem mestu iclanio bih se iz Vojvodjanske partije,ne bih se vise brukao...










  • 06.10.2013 08:55
    Mladi stari Novosađanin
    Ja sam rođeni Novosađanin, moji preci takođe, i meni treba region Novog Sada. Hoću da on jača i prosperira, a nikakva APV mi nije potrebna, smatram da je nametnuta, beskorisna i preskupa. Ne služi ničemu osim bogaćenja lokalnih budžovana kakve smo 1989. mi Novosađani i bacilli u ropotarnicu istorije.
    Vojvodina je prazna ljuštura bez sadržaja, porevaziđena kategorija koja je imala smisla u Austrougarskoj kada su velike reke bile nepremostive barijera između dva carstva.
    To je vreme davno iza nas i nikad se neće vratiti. APV samo guši razvoj Bačke, Banata i Srema što smo i videli u poslednjih 10 godina, od Omnibus zakona, Statuta, kancelarija za razuvoj, Razvojnih banaka i ostalih akata kojima je davano sve vise nadležnosti APV. Što je vise nadležnosti APV dobijala, građani Srema, Bačke i Banata, i samog novog Sada, sve siromašniji. Dosta je bilo.
  • k.jasp.

    06.10.2013 08:02
    nisam sigurna bas u cemu je ovde poenta,podrzavam da se vojvodini vrati sve sto joj je uzeto ili se i dalje uzima,ali nekako kada vidim ove sa zastavama jezim se,ne znam zasto...ili mozda znam samo sam potisnula...a nekako sam i svesna da od cele price nema nista i pomalo sam obolela od paranoje da su ovi zapravo preruseni oni...cini mi se sta god se radi i desava nekako na kraju ispadne da su ivica dacic i seselj glavni...eto gde smo bili mi koji podrzavamo vojvodinu,po kucama izludjeni i isprepadani novim otimacinama,sumnjicavi prema svakom obliku setnje sa zastavama-previse toga je bilo ovde a nista dobro nije donelo...
  • Ligas

    06.10.2013 07:01
    Plavusa
    Koje ova ploavusa sa razbarusenom kosom? Tako mi odaje odlucnost izgleda da sam povratio i Veru i Nadu.
  • Vojvodstvo

    06.10.2013 06:10
    buahahah
    ja sam lepo rekao, nece vas biti od banovine do prvog semafora u ovoj "borbenoj setnji"

  • Slobodna

    06.10.2013 04:25
    Vojvodina.org
    http://www.slobodnavojvodina.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1678:nitrunke-pameti-i-istine&catid=38:kolumne&Itemid=58
  • Maksa

    06.10.2013 00:34
    Ima vas vise. Ima vas vise i na ulicama, ima vas vise i u ovim novinama,ima vas vise i zato ste glasniji.Nije nikakvo cudo da vas ima vise kad ovde u Torontu, imam utisak, svaki treci covek je iz Novog Sada i Vojvodine i tako se oseca. Jedno samo znam - nemojte likovati jer vasa ce deca biti Vojvodjani i Vojvodina ce opet biti vojvodjanska i veliko srbsku ideju ce paraziti bas oni - vasa sopstvena deca. Ko dozivi videce.
  • Limanac

    06.10.2013 00:33
    ...
    Placite autonomasi...Vojvodina Srbija ;)
  • I ovih 200

    06.10.2013 00:12
    je jače od 20.000
    Ovi ljudi nisu došli radi 1000 dinara, 200 g. kafe, litre ulja, plaćene autobuske karte, obećanog posla u nekom od gradskih preduzeća. Nisu dovodili ljude organizovano autobusima - sve nije pratila partijska kampanja. Znate li vi koliko je SNS, SPS i drugi potrošili para kad su dovodili ljude nedavno u Novi Sad. I onda ih nije bilo više od 7-8.000. Ovo je bilo organizovano preko neta uglavnom. A mnogi Vojvođani nisu mogli doći. Naravno, nije opravdanje za svakog - ali - onda nema ''zašto nam je sve ovako''. Pa ljudi ne znaju da izađu ni za ovakvu stopu kriminala u gradu, šta vam to govori. Samo - neka sve ostane kako je, sa pritiscima - biće to malo više od šetnje...
  • novosadjanka

    05.10.2013 22:57
    E kad bi znali
    koliko je nas koji podrzavamo ovaj miting ali nismo bili u mogucnosti da dodjemo...!!!
  • Alexa

    05.10.2013 22:36
    baby steps
    Citam ovde svasta. Vidim i da su desne organizacije aktivirale kliktace minuseva i pisace malicioznih komentara a da se leve drze po strani. I to je ok, u srbiji smo na kraju krajeva.
    Bio sam na skupu. Jesam. Bilo mi je neprijatno i nelagodno, jer sam znao sta sledi po medijima.
    Ali znate kako... ja znam zasto sam bio. Bio sam jer zelim promene. Ne zelim da finansiram rusofile, penzionisane KGB-ovce, anglofile takodje, ne zelim da hranim rusku federaciju i ne treba mi brat. Ni sa leve ni sa desne strane. Treba mi pouzdan poslovni partner, bez ikakvih emocija. Ne zelim da ova plodna ravnica bude prcija za podmirivanje trenutnih politickih saveza neobrazovanih i nesposobnih politicara cija je jedina prednost to sto imaju djon na obrazu i stomak za sve to.
    Druga stvar, bio sam zato sto ,za razliku od kliktaca, sam hteo da izadjem na ulicu da napravim korak ka konkretizaciji ideje i cilja. Sta ste vi radili? sedeli kod kuce, bili gdegod na kafi, posle dosli da likujete i klikcete. Kul, ja sam ipak nesto uradio (tu podrazumevam i sve ljude koji su takodje bili na skupu). Ako vi imate pravo da budete budaletine koje brane srbiju od mene, onda ja mogu isto tako da budem budaletina koja trazi da neko brani vojvodinu, srbiju i mene od vas.
    Treca stvar, izasao sam ,podrzao sam svoj cilj, nije bilo prijatno, ali za najbolje stvari se mora truditi, guliti i zrtvovati. I osecam se na svom mestu i zadovoljan.I Najvece stvari u zivotu pocinju najmanjim korakom.
    Po cenu toga da budem , od strane proprilicno neproduhovljenih i zadrtih branitelja srBstva, etiketiran kao vojvodjanski fasista, recicu samo jos jednu stvar:
    Rodjen sam ovde, ovo je ,uslovno receno moje dvoriste, ja sam tu domacin. Verujem da preko 60% kliktaca ovde nisu, i stvarno mislim da nije vaspitano niti kulturno da uzimate sebi za pravo da komentarisete sta ja to radim u svom dvoristu. Sta vas ima da boli k...c? Silom prilika ste primljeni u to isto dvoriste, kod tog istog domacina, i pljujete u tanjir iz kojeg jedete vec 20 i kusur godina. To , zaista, govori o vasem karakteru. A sto se mene tice, sve da obnazen setam po svom dvoristu, moja je stvar. Oci u svoj tanjir i gledati svoja posla. Truditi se da budes bolji covek svojoj porodici, svom komsiji, svom sugradjaninu. Prilaziti ljudima sa mislju kako mozete da mu pomognete ili nesto naucite od njih, ne sa mislju "vid' budale sta radi, hahaha" .
    A docice vreme kad cete , kao sto je neko vec dole napisao, shvatiti da secete granu na kojoj sedite. Meni i dalje nije jasno kako vama nije jasno da i vama otimaju pare i mazu vam oci srBstvom, a vi slepi pored ociju, kao da cete se leba najesti od srBstva. Nacija i religija jos nikoga nije nahranila. Ukoliko niste politicar ili pop. a niste.
    I da odgovorim samo na pitanje o incidentima, skup gradjanske vojvodine i moze da cuva 10 policajaca u redovnim uniformama sa rukama na ledjima, jer je to skupina ljudi koja zna reda i bilo koji incident koji zahteva intervenciju policije je ispod casti i moralno nedopustiv.
    Previse sam divergirao od teme, da sumiram,
    Svaka cast danasnjim ucesnicima skupa koji se trude da istraju u svojoj ideji i van foruma. Svi imamo pravo da se zalazemo za ono sto smatramo da je ispravno.
  • Autonomas

    05.10.2013 22:09
    sta se javno blamirate i izigravate budale,Canak je za vas gospodin.
  • Peter

    05.10.2013 22:00
    jel se u tih dvesta ljudi,racuna grupa od pedesetak nemaca koji su bili u turistickom razgledanju nase Srpske Atine?
  • 021

    05.10.2013 21:56
    Koja javna blamaza....mene bi ubila sramota da pomenem vise njihovu parolu vojvodina republika i ostale nebuloze.
  • Jole

    05.10.2013 21:55
    @ZoranNS,Tomo,Ajvanho i ostali separatisti
    nesto vas ne cujem,juce ste pisali kako ce vas biti na hiljade na paradi i da ce trg biti mali i da nece moci svi da stanu od hiljade i hiljade ljudi kad ono dodje samo dvesta od toga pola slucajnih prolaznika...
  • Republikanac

    05.10.2013 21:33
    :)
    Lajte kere Jakobsfelda, sve cemo vas pobediti :)
    Uzivamo u vasim komentarima, Zivela Republika Vojvodina!
  • makijaveli

    05.10.2013 21:11
    jos nas ima
    Jos ima nas , kojima je Vojvodina u srcu. Jako dobro pamtimo kako se zivelo dok je APV bila ono sto bi trebalo da jeste, a to je da svako zivi od svoga rada, a ne na tudjoj grbaci kako je sada. Ova opijenost laznim patriotizmom ce proci kao i ona iz devedestih godina. I ponovo ce biti pitanja gde su nasi novci`? Pa u Beogradu, kome to jos nije jasno.
  • 05.10.2013 21:04
    @ОДЛАЗИ ЦИРКУС
    Gresis, ovo je tek prva setnja i bice ih jos. Za pocetak i ovo je nesto a na masovnosti ce dobiti vremenom. Ti sto su bili su samo vrh ledenog brega u moru nezadovoljstva, ja eto nisam bio a podrzavam ovakav skup, jer svako ima pravo da pokaze svoje nezadovoljstvo.
    Organizatorima mogu jedino da porucim da se ovakve stvari ne zakazuju u podne subotom, jer neki subotom i rade. Zato ce sledeci put i biti vise ljudi.
  • Ilija

    05.10.2013 21:02
    Za sad je 200
    Nema veze skroman pocetak, ali verujte mi na rec kazem da ce nas biti vise i izboricemo se za nezavisnost Vojvodine !
  • MrMorbid

    05.10.2013 21:01
    Tek je pocelo ;)
  • 05.10.2013 20:56
    @Nsadjanin - :)
    @Nsadjanin - :), ајде ти мало мућни главом. Ко је на власти био у целој Србији задњих 10 године, Прочитај око тих повраћајима новца, локалне самоуправе не добијају новац из буџета, већ је извршена децентрализација, све таксе, порези на зараде, порези на имовину, и остало иду општинама и градовима. Из тог разлога се више отимају за власт у Граду него за власт у Републици. Што се тиче аутономије, нигде нема на свету да један народ има аутономију у односу на исти народ и чему све то. То је чисто комунистичко брозовска намештаљка са циљем назадовања Србије, односно да не може да се развије овако ни за 100 година. Или направити нови модел и дефинисати 5 покрајина у Србији са другачијим овлашћењима или укинути постојећу која ничему не служи, већ је само трошак грађанима војводине кроз разне администрације и остала чудеса. А о овим што шетају то је посебна прича. Те комунистичке фаце су до пре двадесет година се бавиле ограничавањем слобода других, испирали људима мозак о СССР-у и осталим угњетавањима, а сада су васкрсли у демократе.
  • JustinaNS

    05.10.2013 20:35
    Može li ovako...
    Ko tebe kamenom - ti njega Briselom! (Jao, pa i rimuje se!)
  • Obrad

    05.10.2013 20:29
    Kao na gej paradi
    Toliko je bilo ljudi, možda su i ovi dobijali dnevnice 200 jura
  • Omer

    05.10.2013 20:20
    Bokan je više sakupio davalaca krvi u petak 04.10.2013.Njih 200 bez reklame i lobiranja..E moji ligaši..
  • Limanac

    05.10.2013 20:17
    Šta sam rekao?
    Pre neki dan sam prognozirao 100 ljudi bez pandura i obezbeđenja. U e-novinama je podatak da je bilo 30-tak ljudi, a ovde da je bilo 200. Da se nađemo na sredini?
    PS. Iz mitinga se vidi da na 021 komentarima spamuje 5-6 ljudi većinu autonomaških komentara.
  • Toma

    05.10.2013 20:00
    bio
    i upucujem primedbu organizatorima na stranackim obelezjima, koliko sam ja shvatio nije trebao da bude stranacki skup...
    Elem, bitno je da se ova tema nacela javno, glasno, da vide da smo tu i dalje koliko god im to gorko bilo da priznaju.

    Zemljoradnice, ti veze nemas ni sa cim. Pogotovo je 1974-88 ulagano upravo u industriju, u modernizaciju i u stvari koje su dugorocno pozitivne i kvalitetne. nije se radilo danas za sutra i za jeftine politicke poene, vec za buducnost. Da nije bilo tako, vasi ne bi i dalje imali sta da prodaju okolo, pardon, poklanjaju.
    Nekada se ovde Stvaralo, danas se rasprodaje babin nakit da bi se kupila droga. To drzava radi, i njena centralna vlast. Nista dugorocno i nista kvalitetno, samo da zamajava raju i puni svoje dzepove. Nanoseci trajnu stetu svima nama.

    Probudite se mrzitelji vojvodine, vi mrzite prvo sami sebe a tek onda nas. Time sto satirete vojvodinu, vi satirete sebe.
  • Podbarac

    05.10.2013 19:42
    Šta je tu čudno?
    Narod je oguglao i prozlio se. Tako je od Vranja do Subotice. Nema se ni za hleb, meso je misaona imenica, a zbog kriminala i nasilja glava je u torbi svakodnevno i svuda...
    Sad će neko reći "e da je Vojvodine", onda bi bilo ovako ili onako... E pa, ne bi ili bar ogromna većina u to ne veruje. Obaška jer se više u ništa ne veruje i nikom se više ne veruje - taman da se Isus prošeta isto bi bilo, a kamoli ovim bivšim-sadašnjim vojvođanskim partijcima...
  • Lala

    05.10.2013 19:33
    agronom..
    samo da si ti vadiJo..neka si ti ziv i zdrav..hahaha
  • Ante

    05.10.2013 19:25
    Smejurija
    Smejurija. Ali, dobro, drago mi je da ljudi u Vojvodini ne nasedaju na separatističke gluposti vojvođanskih komunističkih kadrovčika kojima je autonomna Vojvodina potrebna kao prćija za njihove političko-finsnijske mahinacije. U Vojvodini živi pristojan svet pa je i bilo za očekivati da će ovakav skup biti ignorisan.
  • banacanin, a ne vojvodjanin

    05.10.2013 19:23
    to su isti oni koji su se smejali naprednjacima i njihovom skupu... komedija
  • 05.10.2013 19:09
    izeš šetnju čekamo izbore da glasamo za vojvodinu
  • troll

    05.10.2013 18:54
    RV
    Miletic da je znao da ce ujedinjena Vojvodina sa Srbijom biti siromastvo za Vojvodinu ne bi prihvatio, uzeo bi Madjarski pasos itd...
  • Agronom sa sela

    05.10.2013 18:38
    Kad dobro izbrojim ...
    Više ljudi je bilo kod mene na njivi, kad sam vadijo šećernu repu!!

    Jel mogu onadak i ja da tražim Kneževinu, i mene za Kneza??
    Ekonomski sam jako jaki!!
  • 05.10.2013 18:36
    " A što se tiče ovih " branitelja srBstva"..."

    Što se njih tiče - isti ste kao oni. Gonte se i jedni i drugi, pa da živimo normalno.
  • JustinaNS

    05.10.2013 18:31
    3 minuta istorije
    "(...) Uplativši 80.000 rajnskih forinti u srebru, naši preci, valjani trgovci i zanatlije, kupili su samostalnost i slobodu i širom otvorili vrata svom i napretku svojih potomaka (...) Prvog februara 1748. carica Marija Terezija donosi odluku da grad (Novi Sad) postane slobodna kraljevska varoš." (sa zvaničnog sajta Skupštine grada - latinica, bez ŠŽČĆ, ali zato sa DJ!) Od 1988. do danas dali smo mnogo više od ondašnjih 80.000 forinti. A dobili smo...???

  • Nsadjanin

    05.10.2013 18:24
    :)
    Pre nego sto pocnete da pljujete bilo sta vezano za Vojvodinu i ljude koji su se danas prosetali prvo proverite neke cinjenice. Pogledajte naplatu poreza u pokrajini i u ostatku divne nam zemlje. Pogledajte povrat sredstava lokalnim samoupravama od onoga sto lokalne samouprave naplate i prebace drzavi. I za kraj pogledajte gde je Vojvodina bila pre jogurta u poredjenju sa ostatkom zemlje i gde je sada. I kad saberete dva plus dva bice vam jasno zasto se danas setalo. I ako malo mucnete glavom mozda i svhatite da bi bilo dobro da prestanete da radite protiv sebe jer ovom halabukom protiv Vojvodine vi zapravo sami sebi stetite i secete granu na kojoj sedite(naravno pod uslovom da niste kadar neke vladajuce stranke pa ste dobili poslic u gradskoj administraciji)
  • Ćevara

    05.10.2013 18:20
    Robi...
    Pazi da ti i to groblje ne odnesu za Beograd...
  • JustinaNS

    05.10.2013 18:12
    Krivac je 7%
    "Anti-protivnima": Jarani moji, da se vi to ne zalažete za 4-5% vraćenog vojvođanskog novca? Pa 7% je mnooogo! Kako bi bilo, jarani, da od vaših, relativno pristojnih i redovnih plata u JP, JKP i državnoj administraciji - na svakih 100 din. uzmem 93 a vama ostavim 7?! Kad počnete da siromašite, ja vas kritikujem što ste siromašni. Današnja šetnja je kao vojvođanski ručak: Prvo ide žuta supa, s rezancima, flekicama, knedlicama. Ona se gustira u manjoj meri, da se ne zasitite pre rinflajša. E, to je već manje vodnjikavo i složenije...
  • Zemljoposednik

    05.10.2013 18:08
    iz Srema
    Deo KundK, kasnije deo Kraljevine Jugoslavije a najposle deo SFRJ koji su prozvali Vojvodina je pre svega bio razvijen zahvaljuci nemackom stanovnistvu i uticaju na privredu tog regiona. Pivare (apatinska, celarevska, zrenjaninska, pancevacka, vrsacka), vinarije ( zemunska, vrsacka), fabrike secera i konditora (u crvenci, subotici, zemunu), masinske i tekstilne industrije sirom Backe, Srema i pogotovo Banata su uglavnom osnovali i razvili Nemci. Puteve, zeleznicu, luke i kanale su izgradile nemacke firme, svi viskoskolovani ljudi su zavrsili visoke skole u Becu, Minhenu, Berlinu, Pesti ili Pragu. Onda je dosla 1945-ta i 350 hiljada Nemaca je pobijeno i proterano, njihove fabrike i poljoprivredna imanja su cinila osnov razvoja i bogatstva novostvorene vestacke pokrajine Vojvodina. To se sledecih decenija arcilo i arcilo, minimalno se ulagalo u tehnologiju ( u Banetu Sekulicu ili Pobedi su i 1989-te radili strugovi koje su domace Svabe uvezle 30-tih godina iz Nemacke) su dok sve to nije postalo tehnoloski zaostalo, pa posle i tako zaostalo razvuceno 90-tih i pogotovo 2000-tih. Tu je sustina nazadovanja Vojvodine uz godine sankcija i zakasnjenje prikljucka u EU, sustina je u tome da je drugi narod (koji je najvazniji motor EU) podigao privredu Vojvodine i da su se ti resursi decenijama trosili bez bitnijeg ulaganja u novi tehnoloski napredak bilo da se Vojvodinom rukovodilo iz Novog Sada ili iz Beograda. I sad oni stariji kazu "ostavile nam Svabe to"...
  • 05.10.2013 17:53
    НСНС
    Па овде нема ни 200 људи..
  • Karolina

    05.10.2013 17:25
    Živela Vojvodina Republika!
    Bravo Vojvodjanska partija - Republikanci Vojvodine! Bravo Vojvodjanski klub! Bravo za sve organizacije i gradjane koji su podržali ovaj skup! Pokazali su da se nikog ne boje i da im je zaista stalo do Vojvodine i vojvodjana. A o brojnosti ćemo pričati posle nekih narednih izbora. Živela Vojvodina Republika - Republikanci Vojvodine!
  • Lala Neznanov

    05.10.2013 17:23
    ...
    haters gonna hate
  • 05.10.2013 17:15
    Miroslav /s
    Bačka Bačvanima!
    Dosta su nas ovi iz Banata i Srema pljačkali.
    Da sve bačvanske pare ostanu u Bačkoj!
  • Opcija

    05.10.2013 17:03
    Ja mislim da cu na sledecim izborima,na svim nivoima,glasati za opciju koja propagira samostalnu Vojvodinu,a vi patriote shic,uzdravlje!))
  • ZoranNS

    05.10.2013 16:45
    Доста Фемкања - @ZoranNS
    Poštovani ja sam član svih partija koje se bore za vraćanje oteto od Vojvodine. IMAM NA TO PRAVO jel sam generacija koja je odvajala od svojih ličnih dohodaka, za bolnice, puteve, ulice, škole, željeznicu, da bi se u Vojvodini živelo bolje i živelo se bolje. Odvajalo se pored toga za ostali deo Srbije, za elektrane, za nerazvijene u Srbiji, pomagali smo i Kosovu, da se to nije diralo, vi što ste sada protiv svega, imali biste posla, razmišljali biste gde na skijanje, a ne gde na makljanje i zevzečenje, jel nemate šta jesti, nemate zaposlenja, roditelji nemaju za lekove, škola vam je nedostupna i skupa. Da bi se jednog dana pojavio jedan špriceraš iz Bačke Palanke i nesretnici sa Kosova koji umesto da su sređivali svoj život, došli u Vojvodinu da nam kažu kako treba da živimo. Rezultat toga je Vojvodina od razvijenijeg regiona u Jugoslaviji, ne u Srbiji, postao nerazvijeni region u Srbij, a Kosovo pripalo Albancima. Meni je jasno da vi zapravo ni ne znate šta je redovna normalna plata, zaposlenje, odlaziti i leti i zimi na odmor, školovati se besplatno, lečiti se u svim bolnicama u Jugoslaviji od Triglava do Đevđelije, jednostavno VI NE ZNATE ŠTA JE TO ŽIVETI NORMALNO, žao mi vas je.
  • 05.10.2013 16:41
    "Da li je bilo nereda i jesu li se demonstrati mirno razisli?"

    Jedan je napao obezbeđenje drugog skupa koji se održavao na trgu.
  • Милош

    05.10.2013 16:36
    импозантни скуп
    Наравно да није било чланова Лиге, Дс-а и Свм-а кад су њихови чланови махом покрајински функционери и службеници. Пошто је данас субота а као што је опште познато јавни службеници не раде суботом, тако да господа нису хтеле да троше свој викенд,заслужили су да се одморе, ипак су се претходних пет дана уморили од гледања фејсбука, копирања личних материјала, смишљања шта јести за доручак а шта за ручак итд.
  • JeKa

    05.10.2013 16:32
    Kod mene na Uscu bilo vise,... Izes miting.
  • AcaNS

    05.10.2013 16:27
    Hahaha...
    Najjače je što je u jednom trenutku prošla pored njih grupica starijih Nemaca sa broda, i rekao bih da je njih bio više!
  • Mix

    05.10.2013 16:12
    Svako ko je bio na ovom skupu...
    ...treba da bude ponosan. Sve i da je bilo 10 ljudi, to je nebitno, bitno je da ovi ljudi pravilno tumače istoriju i znaju za šta i protiv čega šetaju!

    Sve čestitke za ovaj protest i nadam se da će sledeći put u njemu učešće uzeti i veće političke stranke koje stalno nešto kalkulišu dok nam otimaju Vojvodinu.
  • Телеп

    05.10.2013 15:46
    Војводино стара, зар ти немаш стида?
    Горштакиња горда баш када сађе
    с Проклетије горде. Ти си онда знала
    ко краљица проћи крај јобаћке риђе.
    Да се к њој сад срозаш, обесна од сала!
    Јудита си била своје чисте части,
    хранећи аманет копривничких хрида,
    а сад, разједрила са мекушких сласти:
    - Војводино стара, зар ти немаш стида?

    Вељко Петровић
  • ОДЛАЗИ ЦИРКУС

    05.10.2013 15:37
    ИЗ СРПСКЕ ВОЈВОДИНЕ
    Одлази циркус из нашег малог града,
    широким друмом што излази на мост.
    Одлази циркус и ја се питам сада
    ко је домаћин, ако је био гост.
  • Teča

    05.10.2013 15:35
    A što se tiče ovih " branitelja srBstva"...
    Jedva čekam izbore, pa da vidim koliko će glasova dobiti "zveri", "trećaci", i ostala žgadija ! Jaki ste samo u čoporu, kad vas je 10 na jednog ili kad treba mlatiti slabije od sebe, a koliko vidimo ovih dana po vestima, niste baš nešto gadljivi ni na korupciju ! Sve po "tradicionalnim vrednostima", patike za Kosovo i sl.!!!
  • 05.10.2013 15:26
    Fijasko
    hahaha...
    "montipajtijevci" :)))))

    http://www.e-novine.com/srbija/vesti/91811-Propao-skup-montipajtievaca.html


    Fijasko je preslaba reč. Bilo ih je tridesetak.
  • 05.10.2013 15:18
    200 organizatora
    Skup kojem su prisustvovali iskljuciovo organizatori!
    Hahahahahahahahhaha
    Čestitke Novosađanima koji su jasno rekli NE rasističkim i fašističkim porukama poput one: "Vojvodina vojvođanima."
    No pasaran vojvođanskom fašizmu!
  • Роби

    05.10.2013 15:08
    Задушнице
    Шако јада и смрада, дошао бих да вас пребројим, за то би ми требало око минут, али биле Задушнице па сам отишао на гробље које још нисте разрушили. Хајде поновите ово све уз додатну рекламу овде и на распалом (још мало) Кострешовом РТВ-у, па да се видимо. Ко сте и како се зовете, где сте запослени и колика су вам примања, бедо људска. Крај само што није и вама и вашем новокомпонованом пијаном шефу.
  • hihi

    05.10.2013 15:00
    Vise "ponosnih", nego autonomasa, komenDija
  • Zlatno

    05.10.2013 14:59
    pravilo
    Najvise svakojakih strajkaca ima na demonstracijama tokom radnih dana i po mogustvu radnog vremena.
  • мм

    05.10.2013 14:55
    @Teča
    Лечи се човече, препун си мржње и шовинизма...
  • 05.10.2013 14:54
    Ko još u to veruje? Na mitinge ionako dolaze samo članovi stranaka, što voljno, što nevoljno. Ako si na vlasti, onda imaš logistiku, pa natrpaš autobuse, pa očas skupiš nekoliko 'iljada ljudi...
  • 05.10.2013 14:50
    Pa kad nisu imali za vise dnevnica.
  • Zloca

    05.10.2013 14:49
    Da li je bilo nereda i jesu li se demonstrati mirno razisli?
  • Zoran

    05.10.2013 14:48
    Istina je
    Nisam autonomaš ali ovo je istina!

    Prvo su pokupili vojvođansku železnicu, pa su kasnije i Lutriju vojvodine prisvojili da bi u zadnjoj deceniji kompletnu industriju opljačkali i uništili.
    Vojvođanskim paorima je odavno ostala još samo drenovina suva.
  • Teča

    05.10.2013 14:41
    @ Alisa
    Alisa, srećo... Da nije bilo komunista, tata ti ne bi završio besplatno školu, niti dobio povoljne kredite, a o moru bi maštala na nekom proplanku , čekajući da dođe smiraj dana i dovedeš kući koze sa ispaše ! Tako da... Pssst ! Sit sam vas koji ste jahali popove, uzeli preko "crvene knjižice" sve što se moglo uzeti, a sada glumite velike pravoslavce i " čuvare tradicije "! Posebno se u tome ističe brdsko-planinska ekipa patriJota iz tzv. "republike Šumske", koja je u svakoj sobi držala Titovu sliku, a sada glume velike srBende i pravoslavce ! SIKTER !
  • goranNS

    05.10.2013 14:36
    parada ponosa
    Vise bi se ljudi skupilo da je organizovana parada ponosa...
  • 05.10.2013 14:30
    Hahahahahaha....
  • доста фемкања

    05.10.2013 14:30
    @ZoranNS
    Коначно и тебе да провалимо из које си партије!

    За све који прате овај форум:
    бивши интернет портпарол ДС сада је портпарол Војвођанске партије! На основу тога схватите озбиљност његових коментара.

    Чисто да знате којом бојом ће сада бити обојени његови коментари!
  • 05.10.2013 14:24
    NS
    ma koga briga za vojvodinu nek Beograd dalje uzima sve pare..
  • мики

    05.10.2013 14:18
    Бухахаха шака јада!
  • Sergio

    05.10.2013 14:17
    A šta bi rekao Svetozar Miletić ?
    Čuveni Svetozar Miletić se sada verovatno prevrće u grobu.On se nije zalagao za nekakve autonomije,već za sjedinjenje sa Srbijom i oslobađanje od Austro-Ugarskog uticaja.
  • Dusko

    05.10.2013 14:13
    Ja nisam otisao jer sam bio na poslu. Zato sto hocu da privredjujem sebi i svojoj porodici. To ne znaci da ne podrzavam ove ljude. Vidim da su komentare vec stigli da ostave verovatno oni koji to ne rade, vec se bave kafanskom politikom. Klinci, ako nemate sta da radite, izadjite pa pomozite nekom umesto sto se bodete nozevima i lomite inventar koji su vasi roditelji zaradili. Jake ste mi vi Srbende, niste Kosovo videli ocima, a kamoli nogom stali, a vi bi Vojvodinu da branite. Nemojte samo to ko boga vas molim, sta god pipnete rukama propadne.
  • 05.10.2013 14:11
    Bogu fala, Sremac nije Lala
    Smehotresno!
    Dakle, Novi Sad je u proteklih 100 godina video raznoraznih okupljanja, mitinga, protesta i šetnji, ali ovaj autonomaški skup na koji je došlo nekoliko desetina ljudi je najveća blamaža koju je ikada ijedna ideja na nekom skupu u Novom Sadu doživela.
    Autonomaši, organizatori i uopšte autonomija pokrajine pokazali su se kao izduvani balon, prazna ljuštura bez ikakvog sadržaja.
    Novi Sad mora postati region, dosta je ove preskupe pokrajinske birokratije koja uništava i Srem, i Banat i Bačku, a i sam Novi Sad.
  • DekiNS

    05.10.2013 14:11
    Nash M.
    Када помињеш Спарту (мада је поређење тотално смешно-они су били ратници а ви сте бедници и продане душе), ко вам је Леонида?!
  • Hehe

    05.10.2013 14:08
    @Солунац - Ајд у опкладу: Neka, samo neka bude, kad dodju izbori, videcemo da li ce proci ijedan nalozeni cetnik na njima i koliko ce biti vise glasova i za koga. I molim te promeni ime, nemoj da brukas mog dedu koji zaista jeste bio Solunac.
  • ZoranNS

    05.10.2013 13:59
    Dušebrižnici Vojvodine, LSV, LDP, SVM
    Dušebrižnici Vojvodine, LSV, LDP, SVM gde ste. Skup u Novom Sadu nije bila partijska manifestacija, niti je bila protiv Dačića ili Vučića, ona je poruka državi Srbiji da je dužna da vrati sve ono što je opljačkano u Vojvodini posle jogurt revolucije. Učesnici mitinga, građani su primetili, a i ceniće to na budućim izborima da članovi VELIKIH partija, koji su "zabrinuti" za sudbinu Vojvodine kao LSV, DS, SVM, LDP nisu bili, ONI ĆE SAMO LEPO PRIČATI o svojoj brizi za APV.
  • Бачка!

    05.10.2013 13:41
    Срце јуначко
    Шако јада једна....
  • Солунац

    05.10.2013 13:26
    Ајд у опкладу
    да ће бити више коментара овде, него што је било народа данас на улици.
    Приде што је приметно већи број органозатора, од шетача.
  • alisa

    05.10.2013 13:25
    samo da se zna
    koliko malo ima onh koji i dalje veruju komunistima....pa zbog njih i njihovih ideala je sve propalo..
  • Ово је Србија

    05.10.2013 13:21
    само да поновим свој коментар
    "Протест против хапшења Ратка Младића је скупио преко 3.000 људи, без новинара и полиције, и БЕЗ ИКАКВЕ ПРЕТХОДНЕ НАЈАВЕ, у року од 6 сати од потврде самог догађаја! Колико ВАС има?
    Не играјте се ватром!
    За +/- ме баш брига ионако на гласању раде скрипте и плаћеници."

    Сада знамо и колико вас тачно има, тек мало више од броја коментара на најаву протеста. Још ако сте дошли из целе Војводине и Београда (по најавама), онда је стање заиста забрињавајуће.

    Сада је сасвим јасно да све коментаре пише "јако запсолена" екипа која такође ради и на гласању.

    Замолио бих делић популације који је за отцепљење или неку републику да више не спамују по овом форуму. Хвала на разумевању.
  • Nash M.

    05.10.2013 13:19
    Tockovi istorije su pokrenuti
    Konacno jedna lepa vest - uspavani i pitomi Vojvodjani su izasli na ulice. Svaka cast organizatorima!
    Uzgred, kanda ce mnogi komentarisati masovnost skupa... Na to zelim kasti: kad je Sparta mogla protiv onolike silne Persije s 300 ljudi stati, Vojvodina moze protiv raspale Smrdije i s 20 da stoji :)
  • 05.10.2013 13:12
    Kakav BLAM!
    Autonomaši, shvatite da je vase vreme prošlo. Nema vise crvenih barona, nema vise fotelja i zabranjenih gradova.
    Ovo je ubedljivo najsmešniji skup koji je Novi Sad ikada video. I poruka Novosađana - nebitni ste.
  • VV

    05.10.2013 13:10
    Vojvodina Војвођанима
    Održala obećanje dato na ovom portalu i bila prisutna.
  • Anonimus

    05.10.2013 12:59
    nije vredno komentara
    Nije vredno komentara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna